Može i bez ZUBARA: Donosimo vam prirodni lek koji BRIŠE ZUBOBOLJU u samo nekoliko minuta

1,158

Jaka zubobolja može rezultirati jakim bolom u glavi i migrenama. Osim toga, ona može ograničiti vaše svakodnevne aktivnosti i vezati vas za krevet.

Dok se ne odvažite i odete kod zubara, isprobajte ovaj najbolji prirodni lijek protiv zubobolje kojim se u Indiji redovno služe.

Mnogi se boje zubara i odgađaju odlazak u ordinaciju pa trpe bol ili se kljukaju tabletama protiv bolova. Dok se ne odvažite i odete kod zubara, isprobajte ovaj najbolji prirodni lijek protiv zubobolje kojim se u Indiji redovno služe.

Karanfilić

Karanfilić, koji koristimo u kuhinji kao začin, u Indiji se koristi i za zubobolju.

Čim osjetite bol zuba ili desni, stavite komadić karanfilića na bolno mjesto pa čvrsto zagrizite. Držite tako 15 minuta do pola sata. Bol će se postepeno smanjivati, a potom i zaista nestati.

Ulje karanfilića

Kada je zubobolja jača, koristite ulje od karanfilića koje djeluje poput anestetika. Nakon stavljanja ulja na bolno mesto, na desni iznad ili ispod bolnog zuba, umasirajte malo ulja i  bol će se ublažiti u rekordnom roku, kao kada kod zubara dobijete anesteziju.

Osim anestetičkog djelovanja, ulje karanfilića djeluje protivupalno pa ublažava i uzrok boli, a dobro je i za svjež dah.

Comments
Loading...