NOVA ODLUKA U NJEMAČKOJ: Lekari bi trebali započeti vakcinaciju posle Uskrsa a nakon toga…

894

Obiteljski liječnici u Njemačkoj trebali bi rutinski započeti cijepljenje protiv koronavirusa odmah nakon Uskrsa.

Tako je dogovoreno na sastanku kancelarke Angele Merkel i premijera njemačkih saveznih država održanom u petak.

Međutim, postoji mogućnost i da će šefovi nekih saveznih država 22. ožujka odbiti sudjelovanje u tom projektu.

Zbog dostupnih malih količina cjepiva, cijepljenje u praksi liječnika opće prakse započet će polako. U dokumentu o toj odluci spominje se jedan termin cijepljenja tjedno.

Na oko 50. 000 liječnika opće prakse u Njemačkoj, trebalo bi ići oko 20 doza cijepljenja po praksi. To je ukupno oko milijun doza cijepljenja. Međutim, u posljednjem tjednu travnja očekuje se da će gotovo 3,2 milijuna doza cjepiva biti raspodijeljeno liječnicima opće prakse.

Također je dogovoreno da bi pet saveznih država trebalo dobiti dodatne doze cijepljenja radi zaštite od ulaska mutiranih koronavirusa koju bi mogli donijeti putnici iz susjednih država.

To utječe na Saarland i Falačko Porajnje (Rheinland Pfalz) koje graniče s Francuskom, kao i na Bavarsku, Sasku i Tirinšku (Thüringen) zbog velikog broja zaraza u Češkoj.

Prema odluci, Bavarska će dobiti 100.000 dodatnih doza cjepiva, Saska 100.000, Saarland 80.000, Thüringen 30.000 i Falačko Porajnje 20.000 doza.

To ukupno čini 330.000 dozna cjepiva. Ovo cjepivo dolazi iz dodatne isporuke 580. 000 doza proizvođača BioNTech / Pfizer, što je ovaj proizvođač obećao.

Preostalih 250. 000 dodatnih doza planirano je za liječnike opće prakse u tjednu nakon Uskrsa. (Fenix-magazin/MD)

Comments
Loading...