RADNICI BOLNICE U NJEMAČKOJ U Š0KU: Otvorili pismo svog poslodavca i u nevjerici otkrili njegov sadržaj

1,416

Šok umjesto radosti doživjeli su zaposlenici jedne bolnice u Meiningenu, u njemačkoj Saveznoj državi Tirinška (Thüringen).

Naime, oni su od svog poslodavca dobili pismo i u nevjerici gledali njegov sadržaj. Kako pišu njemački mediji, u pismu je Centar za medicinsku njegu (MVZ) Heliosklinik zahvalio osoblju na radu u pandemiji korone i kao “nagradu” priložio kupon za kupovinu u vrijednosti 5 eura.

Centar je “pismo zahvale” poslao 120 svojih djelatnika.

– Hvala vam puno na neumornoj podršci u još uvijek vrlo izazovnoj situaciji. Svaki dan dežurate unatoč posebnom stresu za naš tim, kolege i pacijente. Želimo dati mali doprinos kako bi zaposlenici klinike ispunili neku svoju malu želju – piše u pismu MVZ-a.

Mnogi zaposlenici to uopće nisu dobro prihvatili. Neki su u početku vjerovali da je to bila loša šala. Jer u glavnoj klinici MVZ, koja je udaljena samo 50 metara od njihove bolnice, osoblje je bilo nagrađeno na potpuno drugačiji način: između ostalog, s nagradama do 1.500 eura i bonom od 100 eura. Kako to da se zaposlenici tako različito tretiraju?

Klinika komentira vaučer od pet eura

RTL je zatražio od Centra da se očituju zašto su neki djelatnici nagradu, drugi bon od 5 eura, a treći čak ni to.

Kao odgovor na upit RTL-a, Helios opskrbni centri GmbH izjavili su da žele pružiti zaposlenicima ambulantnih ustanova “malo pažnje” tijekom ovog izazovnog vremena.

– Ovo bi trebalo biti malo hvala i nije povezano s bonusom za koronu. Jako žalimo ako pojedini kolege to ne osjećaju kao našu zahvalu – piše u odgovoru kojeg je objavio njemački RTL. .

Operater Centra objašnjava da svi zaposlenici ne mogu biti nagrađeni premijom za koronu.

– Prošle je godine savezna vlada stavila na raspolaganje oko 100 milijuna eura za plaćanje takozvanih premija za koronu za djelatnike bolnica.Iz toga nije planirana premija za ambulantni zdravstveni sektor – objasnili su iz Centra.

Oglasili se iz MVZ-a: Doista cijenimo rad cijelog našeg tima

Klinika objašnjava da unatoč nedostatku prihoda zbog nedostatka pacijenata niti jednog djelatnika nisu poslali kući, niti mu smanjili radno vrijeme. Čak i ako je u ambulantnom području bilo ekonomskih gubitaka, plaće su se i dalje pouzdano isplaćivale. Stvarno cijenimo rad cijelog našeg tima – naglasili su iz MVZ -a.

Upitno je može li se zahvalnost doista najbolje izraziti voucherom za kupovinu od 5 eura. Mnogi zaposlenici MVZ-a to očito vide drugačije. (Fenix-magazin/MD)

Comments
Loading...